Barnsjukdomar

 

Ens barn är det käraste man har och man blir alltid lika orolig när ens barn drabbas av någon sjukdom man inte känner till och om barnet får några allvarliga symptom.

Men i de allra flesta fall klarar naturligtvis barnen sig bra. Man kan slippa mycket oro genom att lära sig symptomen och åtgärder på de vanligaste barnsjukdomarna

Ofta är barnen bra på att själva göra det som är bra för sin sjukdom, t.ex. låta bli att äta för mycket om de är sjuka och vila mycket  då de helt enkelt inte orkar springa runt för mycket när de är sjuka.

Man ska heller inte tröstäta godis eller liknande när man är sjuk för socker kan ge inflammation i kroppen och det är inte bra för sjukdomsförloppet. Det gäller både barn och vuxna.

Om man är oroligt för sitt barn kan man naturligtvis ringa 1177 för att få råd men man kan få fram mycket information genom att själv söka på internet, men om man är osäker ska man naturligtvis uppsöka kvalificerad sjukvård.

Man kan också fråga vänner och bekanta om de har varit med om liknande symptom eller sjukdomar. Föräldrar har ju varit med om mycket och kan berätta mycket av deras erfarenhet.

18 Feb 2017