Tankar på att sätta in takfönster

När barnen börjar växa till sig kanske man skulle kunna våga sig på lite större projekt i huset och en sak som jag har funderat länge på är att sätta in takfönster. Det skulle göra övervåningen mycket ljusare och skulle dessutom höja intrycket när man ser huset från utsidan. Eller, det tycker jag i alla fall. Men finns det några nackdelar med ett takfönster? 

Tre saker man ska tänka på innan man skaffar takfönster

Det finns, som med allting annat, nackdelar med att ha takfönster. Här är tre saker jag har hittat som skulle kunna få mig på andra tankar.

  • Släpper in mer kyla: På vintern är takfönstret ytterligare en källa till kallras. Jag vet ju hur viktigt det är med ett element under vanliga fönster men ett takfönster sitter som det gör och då får man räkna med att det drar lite kallt.
  • Kan börja läcka: Ja, det är ju ett hål i taket det ska man ju aldrig glömma bort. Det är viktigt att det görs på rätt sätt och och att man ser till att alla skarvar och hörn är tätade.
  • Barn kan komma ut på taket: Det som kanske skrämmer mig mest är att barn alltid hittar sätt att klättra. De kan på så sätt komma ut på taket vilket vore en katastrof. 

Nackdelarna är viktiga att fundera på men fördelarna är ju rätt många de med. Det går att få på ett lås så ungarna inte kan öppna och det går att hålla tätt. Kallraset däremot, det får man nog lära sig att leva med. 

12 Nov 2021