3 saker du behöver till en nyfödd

Att få välkomna en ny liten människa till jorden är en helt fantastisk känsla men att vara nybilven förälder innebär också ett stort ansvar. Ditt barn är beroende av dig och dina beslut under många år framöver och redan från dag 1 är det viktigt att erbjuda barnet trygghet och säkerhet. 

En annan sak man måste ha koll på är barnets behov och av den anledningen har jag knåpat ihop en liten lista. 3 saker du måste ha, enligt mig! 

Skötväskan blir ditt liv ett tag

Detta är den viktigaste saken för att klara av vardagen som ny förälder. I skötväskan har man alla de saker man behöver så som blöjor, tvättlappar, puder, mjölkersättning, nappflaskor, nappar, gosedjur - you name it! I denna väska kan du också packa ner saker till dig själv så att det alltid är med dig. Skötväskan med innehåll är sak nummer 1 på min lista och även om den kanske rent tekniskt består av många delar så är den superviktig. 

Badbalja

Bebisar behöver bada en gång i veckan, eller oftare om de blir väldigt smutsiga. Det går att bada dem i vasken om man vill men att ha en bra badbalja gör det hela mycket enklare. Se bara till att inte placera den nära ett vägguttag! Se också till att ha en jordfelsbrytare (prata med elektriker i Örebro som kan hjälpa dig.) Glöm inte badolja! 

Miniapoteket

När det gäller sjukvård och sånt så finns det saker du måste se till att ha hemma. Febernedsättande för barn (alltid på recept på små barn) och nagelsax är två bra att ha men även en termometer. Min favoritsak här är snorsugen! Den hjälper enormt mycket. 

28 Sep 2022