Laga egen barnmat
Även om det går att köpa smakportioner så väl som burkar med barnmat, så är det inte så svårt att göra själv! Det man bör tänka på bland annat är att vara försiktigt med kryddor. Bland "barnvänliga" kryddor har du bland annat dessa:
- Dill
- Persilja
- Oregano
- Peppar
- Koriander
- Timjan
- Rosmarin
- Örtkryddor
- Curry
Salt och socker är två saker barn inte bör äta allt för mycket av. Så tänk på det!
Tips när du lagar barnmaten
Du kan skära maten i mindre bitar så kokar den snabbare. Morot och andra rotfrukter tar längst tid att bli mjuk så lägg i dem först.
För att få rätt konsistens på maten kan du mosa med gaffel eller använda vitlökspress, matberedare, stavmixer eller rivjärn.
Om du har fryst in barnmat kan du värma den i vattenbad, i mikrovågsugn eller kastrull. Tänk på att inte värma upp maten flera gånger då näringsämnena försvinner.