Hur sitter ditt barn i skolan?

Hur ditt barn ska sitta hemma eller i bilen, det är ju något du själv kan ha full kontroll på. Men då de är i skolan, så är det inte längre du som ansvarar för det, men du kan påverka de som bestämmer. Vissa klassrum har dessvärre idag samma typ av skolbänkar och stolar för alla barn. Det utan att tänka på att barn är olika långa, olika stora och har olika behov. Ofta är det även så att dessa bänkar och stolar upplevs obekväma och är långt ifrån ergonomiska. Det finns dock ergonomiska skolmöbler att få tag på, läs mer här. För det är lika viktigt för barn att ha en ergonomisk arbetsmiljö som det är för vuxna!

Påverka skolan

Om ditt barn klagar på att det är obekväma skolmöbler i skolan, kolla av med andra föräldrar om deras barn även tycker så. Är ni flera, så kan ni vända er till skolan för att se om de inte kan satsa på att köpa in nya möbler för skolan. Det så att alla barn kan ha en bra arbetsmiljö. Tyvärr är det ju inte alla som tänker på att växande barn faktiskt har behov av bra ergonomi, kanske ännu mer än vad vi vuxna har.

Även för lärare

Det finns ju även lärare som har obekväma arbetsmöbler, som en kateder eller ett skrivbord som är för lågt. Även de behöver ha rätt sorts skolmöbler att använda sig av!

23 Mar 2022