Hur sitter ditt barn i bilen?

Våra barn är det mest värdefulla vi har, och ändå finns det de som sitter med dem i famnen när de åker bil! Jag blir rent ut sagt förbannad när jag ser sånt och det har hänt mer än en gång att jag ringt till polisen för att berätta att ett barn är i fara. 

Kanske är det inte min sak egentligen men det berör mig verkligen på ett så djupt plan att jag inte kan låta bli att reagera. Vi har själva alltid haft de bästa babyskydd som finns och det är något jag tycker att alla ska ha. Vet man inte vilken man ska ha kan man kolla sajter som www.bastitest24.se som testar och jämför såna saker. 

Isofix eller inte? 

Jag har undersökt det här och det jag kan säga att de är precis lika säkra för barnen. Så för deras skull spelar det ingen roll vilken typ du köper. Isofixen är mest till för oss föräldrar, och den gör att det blir betydligt enklare att montera babyskyddet. Det är bara att klicka i basen, och sedan dra bältet genom en ögla och till sist sätta dit babyskyddet med en enkel metod. 

Har man en någorlunda modern bil så finns det isofix i dem, annars är det remmar som gäller. Se då till att du köper en som inte är till för att användas i isofix, för de blir lite annorlunda. Själv gillar jag att det bara är att klicka i - det blir så enkelt att ta ur den och städa sen! 

31 May 2021