Inred med filtar och plädar

Det är inte fel att inreda med filtar och plädar hemma. Fördelen med att ha lite olika filtar och plädar är att du kan ha dem på olika sätt och till olika tillfällen. En del passar bra att ha i soffan att krypa ner under, andra är bra för att ha tillsammans med utemöblerna, om det är lite kyligare kvällar. Sedan passar det även bra i sovrummet, på sängen eller på en möbel. 

Det finns lite olika varianter av plädar och filtar som du kan inreda med. Du kan bland annat fundera på färgen, hur det passar bra med soffan eller där du vill ha dem. Sedan är det ju så att det finns filtar och plädar i en mängd olika material. Så även det är en viktig sak att tänka på. 

Några olika typer av filtar och plädar

Det finns grymt många olika sorters filtar och plädar i olika material. Det finns till exempel pläd med päls, som då är fuskpäls för det mesta. Sedan finns det snygga filtar med tofsar, som gör den extra dekorativ. Perfekt när du ska lägga den över en soffa eller stol i dekorativt syfte.

Stickade plädar och filtar ger gott om värme. Dessutom kan de kännas fräscha då de släpper in luft på ett smart sätt. Sedan finns det även plädar i olika former, som kan påminna om djurskinn, som kan vara snyggt att inreda med.

När du ska köpa filt eller pläd som ska värma och/eller dekorera ditt hem, så är det viktigt att du väljer med tanke på var du ska ha den. Fundera lite på hur färg och mönster kommer att passa in i rummet. 

18 Oct 2021